Duurzame tuinen

Duurzaamheid is meer dan energiebesparing. Wij maken onze duurzame tuinen met behoud en ontwikkeling van biodiversiteit.

© Twycer / www.twycer.nl
VanNuenhemTuinen
Duurzame tuinen sedumdak

Duurzaam

Voordelen duurzaam dak

Voor wie milieubewust, economisch verantwoord en maatschappelijk betrokken wil handelen, is een duurzame tuin een must! Het gaat verder dan alleen een “mooie tuin”, het biedt ook tal van praktische voordelen. Een duurzame tuin draagt bij aan schonere lucht, waterretentie en een verhoogde biodiversiteit, waardoor het bijdraagt aan gebouwen die bestand zijn tegen klimaatverandering en vriendelijk zijn voor de natuur.

In vergelijking met conventionele pannendaken of platte daken biedt een duurzaam dak een aantal voordelen. Naast een betere temperatuurregulering en een verhoogde biodiversiteit, fungeren sedumplanten als uitstekende waterreservoirs, waardoor het rioolsysteem aanzienlijk wordt ontlast. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gemeenten subsidies verstrekken voor de aanleg van groene daken, gezien de vele voordelen die ze met zich meebrengen. Kies voor duurzame tuinen en draag bij aan een groenere, gezondere leefomgeving!

Duurzaamheid wortelt zich diep in onze tuinen

Pieter Donkers

INspiratie

Inspiratie duurzame tuin

Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van duurzame tuinen. Laat je inspireren door Nuenhem tuinen. Onze visie op duurzaamheid gaat veel verder dan alleen de flora en fauna; het omvat slimme ontwerpen die zowel milieuvriendelijk als visueel aantrekkelijk zijn. Van biodiverse beplanting tot innovatieve waterretentieoplossingen. Bij Nuenhem Tuinen streven we naar een duurzame leefomgeving.

Inspiratie duurame tuinen Eindhoven

Een duurzame tuin biedt talloze voordelen

Pieter Donkers

Inspiratie duurame tuinen Nuenen

Aanleg

Groen dak aanleggen

Vrijwel ieder dak is geschikt voor de toepassing van een groen dak. Voor elk dak hebben wij een passende oplossing. De helling van het dak bepaalt welk type groen dak geschikt is. Het is mogelijk om zelf een groen dak aan te leggen of dit te laten doen door een hovenier.