Boomonderhoud

Wij zijn gespecialiseerd in het snoeien en verwijderen van bomen. Door u een goed advies te geven kunnen wij een boom verwijderen of snoeien. De perfecte boomverzorging zal u voor nog meer plezier in uw tuin zorgen.

VanNuenhemTuinen

Snoeien van bomen

Snoeien is een voorwaarde voor de ontwikkeling van uw boom of struik. Daarnaast kan het ook dienen voor het creëren van meer licht of voor veiligheid. Wij kunnen uw bomen vakkundig komen snoeien!

Wij kunnen voor het onderhoud van bomen de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

–  Rooien en kappen van bomen
–  Snoeien van bomen
–  Bomen verwijderen na stormschade
–  Boomstronken weg frezen
–  Snoeihout afvoeren

Waarom boomonderhoud uit laten voeren?

Boomonderhoud is essentieel om de gezondheid en veiligheid van uw tuin te waarborgen. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren, kunt u problemen zoals overmatige schaduw, ongelijke groei en gevaarlijke takken vermijden. Bovendien kan het verwijderen van zieke of beschadigde bomen schade aan uw tuin en overige bomen/planten voorkomen. Met ons deskundige team en uitgebreide ervaring kunnen wij u helpen bij het behouden van gezonde, mooie bomen zodat u jarenlang van uw tuin kunt genieten.

Hoe vaak hebben bomen onderhoud nodig?

Hoe vaak boomonderhoud moet worden uitgevoerd, hangt af van verschillende factoren, waaronder het type boom, de leeftijd, de locatie en de groeisnelheid. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens één keer per jaar boomonderhoud uit te voeren, bij voorkeur in het voor- of najaar wanneer de bomen in rust zijn.

Voor jonge bomen kan vaker onderhoud nodig zijn, zoals het controleren op gezonde groei en vorm. Oudere bomen hebben mogelijk minder frequent onderhoud nodig, maar het is nog steeds belangrijk om regelmatig te controleren op ziekten, plagen en structurele problemen.